Notepad++ ve Ftp



Herkese selamlar,







     Yazılıma yeni başlayan arkadaşlar için olmaz olmazımızı açıklıyorum. Notepad++ 👍 Notepad kaynak kod düzenleyicisidir. Elbette çeşitli kaynak kod düzenleyiciler var. Ama en geniş kapsamlı ve eklentileri ile en kullanışlı olan nppdır. Eklentilerden kastım şu ki NppFTP, HTML Tag,Compare Plugin,JSON Viewer,Preview HTML vs. Bugün en çok kullanılan ya da benim hayran olduğum eklenti den bahsetmek istiyorum.


     NppFtp plugin nedir nasıl kullanılır inceleyelim. NppFtp ile Uzak sunucu bağlantısı yapabiliriz. Ftp programları gibi çalışır. Server da ki dosyamıza direk erişebilir ve yaptığımız değişiklikleri üzerine kaydedebiliriz. Ftp programlarında bu işlemi yapmak pekte kolay olmuyor. anında yapmak harika değil mi sizcede :) Peki bunu notepad++ nasıl ekleriz ? Notepad++ ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirin. Kurulumu oldukça basittir. Kurulum yaptıktan sonra programızı açıyoruz, Eklenti yöneticisi kısmından Plugin managerdan nppFtp seçip yüklüyoruz. Daha sonra Plugins ->NppFTP -> Show NppFTP Window sekmesine tıklayarak nppFTP ekrandaki yerini alır. Şimdi yapmanız gereken şey FTP bağlantısı yapılandırmak. Setting (Ayarlar) sekmesinden General Settings (Genel ayarlar) seçeneğine tıklıyorsunuz. Buradan kendinize bir profil oluşturuyorsunuz. “Add new” butonuna basınız. Hostname, Username, Password, Port bilgilerini giriyorsunuz. FTP için bağlantı noktasını 21’dir. FTP ekranından Connect düğmesine basarak işlemlere başlayabilirsiniz.


Görüşmek üzere...




Ücretsiz PHP Eğitimi Bölüm 2 : Ders 1: Değişkenler

Merhaba Arkadaşlar,     Bugün sizlerle bölüm 2 ye geçiyoruz. Bu dersimizde Php 'nin temellerini öğreneceğiz. Takıldığınız noktalarda sor...

En Çok Okunanlar