Hello IONIC



Herkese selamlar,

     Kaç zamandır cross- platformdan bahsetmekteyim.Yani tek bir kod ile Android, iOS, Windows Mobile gibi tüm platformlarda web sitesi geliştirir gibi uygulama yazmanızı sağlayan sistemlerden. Çoğumuz ionic kullanıyor (Ben kullanmıyorum), çoğumuzda ismini duyduk ama kullanmaya öğrenmeye adım atmadı. O zaman benim de kullanımı merak ettiğim ionic'in ne olduğunu öğrenelim. 




     IONIC Framework, yazacağınız tek bir kod ile tüm platformlarda uygulama yazmanızı sağlayan sistemdir. IONIC framework AngularJS, HTML5 ve CSS kullanır. Açık kaynaklı ve ücretsizdir. Bu durumda anlıyoruz ki angular js öğrenmek farz. Bu işin en güzel yanlarından birisi de uygulamaları test ederken emulator kullanmak yerine browser üstünde test edebilmemiz. Uygulamamızın hem ios hem androidde nasıl görüneceğini görebiliyoruz. 



     Ios ve androidde tasarım farkı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden her ikisi içinde ayrı ayrı css yazmak zorunda değiliz. Ionic kendiliğinden bu farkı kapatıyor. Yani biz ekstra CSS yazmakla uğraşmıyoruz ionic kendiliğinde yapıyor. Tabii ki bazı değişikleri css ile düzeltebiliriz. Sadece temel değişiklikler önceden yapılmış durumda.

    Ionic öğrenmeye değer gibi hadi bir merhaba dünya ile işe başla !!

Görüşmek üzere...

Ücretsiz PHP Eğitimi Bölüm 2 : Ders 1: Değişkenler

Merhaba Arkadaşlar,     Bugün sizlerle bölüm 2 ye geçiyoruz. Bu dersimizde Php 'nin temellerini öğreneceğiz. Takıldığınız noktalarda sor...

En Çok Okunanlar