JSON vs XML


Herkese selamlar,

     Web servis konusunu işlerken elbette ki json ve xml veri formatlarını duymuşsunuzdur. Veri saklamak, uygulamalar arasında veri transferi yapmak için XML ve JSON kullanılır. Json ve Xml aslından aynı görevi yapar. Zamanla xml dilinin veri alış verişinde yavaş kalması durumunda Json dili geliştirilmiştir. 

      Peki bunlar arasında ki fark nedir ? Hangisi kullanılmalı ? işte cevapları !

     Elbette ki sırtınızda onlarca yük taşımak istemezsiniz. Gereksiz olan her şeyi atmak daha hafif bir yük taşımak isterseniz bu durumda. xml kullanmayı bırakmalı (tabi her zaman olmayabilir) json kullanmaya başlamalısınız. XML gereksiz etiketlerden dolayı çok büyük dosyalarda yük oluşturacaktır. avantajı ise bir çok programcının alışkın olduğu bir dildir. XML ile markup dillerinden çıkmıştır.   XML'de dizi diye ayrı bir kavram yoktur.  XML örneği ve daha detaylı öğrenim için tıkla.

     JSON’ın Avantajı ise gereksiz kod ve etiket içermediğinden dolayı çok hafiftir ve büyük boyutlu dosyalarda ekstra yük oluşturmaz. JSON'un , XML'e göre daha kısa bir yazımı vardır ve daha kolay okunabilir ve yazılabilir. JSON çıkış noktası Javascript'tir.  JSON'da dizi desteği vardır.JSON örneği ve daha detaylı öğrenim için tıkla.

     Unutmamalı ki veri büyüdükçe ikisi arasındaki farkı daha net görürüz.

Görüşmek üzere...


Ücretsiz PHP Eğitimi Bölüm 2 : Ders 1: Değişkenler

Merhaba Arkadaşlar,     Bugün sizlerle bölüm 2 ye geçiyoruz. Bu dersimizde Php 'nin temellerini öğreneceğiz. Takıldığınız noktalarda sor...

En Çok Okunanlar