IoT (Internet of Things )

Herkese selamlar

      Geçen yazımda bahsettiğim konferansa gitmeden orada duyacağımız , öğreneceğimiz kavramlara yabancı kalmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden ilk olarak IoT kavramından bahsetmek istiyorum. İleri yaşantımızda her zaman karşımıza çokça çıkacak olan bu konuyu gelin beraber inceleyelim .

      IoT açılımı Internet of Things yani nesnelerin interneti. Her şeyi birbirine bağlama ve akıllandırma diyebiliriz. Bildiğiniz bir şeyden bahsediyorum Akıllı ev sistemlerinden . Evinizde olmadığınız halde klimanızı yönetme şansı sunan bu teknoloji günümüzde ve gelecek yıllarda daha çok fikir ile karşımıza çıkacaktır. Evimizde bulunan -bulunacak- olan her elektronik cihaz doğrudan kablosuz ağa bağlanabilir duruma gelmiştir. Böylece doğru IoT cihazlarını seçerek evinizde her tür işi otomatik hale getirmeniz mümkün olacaktır. Örneğin Bir akıllı çatal olan Hapifork, hızlı yediğinizde ya da gün içerisinde fazla yemek tükettiğinizde sizi uyarıyor ve düzenli beslenmenize destek oluyor. Bir başka örnek verecek olursak; Akıllı evler için şu anda en fazla tercih edilen ürünlerden biri Smart Things. Ürünü akıllı telefonunuz üzerinden desteklenen cihazlarla entegre ederek, sabah uyandığınızda kahveniz yapılmaya başlanabilir ya da eve geldiğinizde ışıklar veya müzik sistemi otomatikman açılabilir.
    "Peki biz yazılıcımlar kendi Iot projemizi yazabilir miyiz" sorusunun yanıtı tabii ki evet. Bunun için arduino, ESP8266,Raspberry Pi donanımlarını kullanarak geliştirebilirsiniz. Bunun için size bir link bırakıyorum buradan örneklerle geliştirebilirsiniz :)
     IoT ile geliştirilecek olan ürünlerin sayısı da gün geçtikçe artacak. Günlük yaşantımızda, tarım alanında, akıllı şehir ve ev konseptinde, binalarda, enerji tüketiminde, güvenlik ve sağlık gibi alanlarda kullanılacaktır. İleride bizi büyük sürprizler bekliyor olabilir.


Görüşmek Üzere...

Ücretsiz PHP Eğitimi Bölüm 2 : Ders 1: Değişkenler

Merhaba Arkadaşlar,     Bugün sizlerle bölüm 2 ye geçiyoruz. Bu dersimizde Php 'nin temellerini öğreneceğiz. Takıldığınız noktalarda sor...

En Çok Okunanlar