Ücretsiz PHP Eğitimi- Bölüm 1

Merhaba Arkadaşlar,
Bugün sizinle ilk dersimize başlıyoruz. İlk olarak php yazabileceğimiz editörü kuralım.

Adım 1 :
 https://www.sublimetext.com/download  linke tıklayarak sublime text editörünü indiriyoruz. setup.exe çalıştırıp next butonu ile ilerleyip kuruyoruz.  
Kullanımı oldukça basit bir editör takıldığınız noktalarda sorabilirsiniz.

Adım 2 :
 Sunucu programı kurma ve php dosyalarını çalıştırma. Sunucu programı olarak XAMPP kullanacağız.

https://www.apachefriends.org/download.html  linke tıklayarak xampp indiriyoruz. Aşağıdaki resimde sarı renk ile vurguladığım son sürümü tıklayarak indiriyoruz. setup dosyasını çalıştırıp, next butonu ile ilerleyip kurulumu tamamlıyoruz.

Xamppı açıp localhostu kullanılır duruma getireceğiz. Bunu için aşağıdaki resimde olduğu gibi apache ve mysql kapalı durumda. Start butonlarına basarak aktif hale getiriyoruz. Herhangi  bir sorun olamadığını yanan yeşil renkten anlayabilirsiniz.


Yaptığımız projeleri çalıştırmak için C:/  >  xampp > htdosc yolunu izleyerek php projelerimizi buraya taşımalıyız. Böylece localhosta projelerimizi görebileceğiz. 

İlerleyen derslerde projelerimizi nasıl açacağımızı ve daha fazlasını öğreneceğiz .Şimdilik php için gerekli olan adımları atmış olduk.

Diğer derste görüşmek üzere :)






























Ücretsiz PHP Eğitimi Bölüm 2 : Ders 1: Değişkenler

Merhaba Arkadaşlar,     Bugün sizlerle bölüm 2 ye geçiyoruz. Bu dersimizde Php 'nin temellerini öğreneceğiz. Takıldığınız noktalarda sor...

En Çok Okunanlar