Deep Dive: İnternetin Karanlık Yüzü

Merhaba Arkadaşlar,
İnternet düşündüğünüzden daha da büyük. Dünyada 1,5 milyarın üzerinde web sitesi var. Tabi ki bu rakam bizim gördüğümüz. Bide internetin görmediğimiz karanlık yüzü var.

World Wide Web



Bizler sadece "World Wide Web" kısmında yani kamusal ağda dolaşıyoruz. Google tarafından indekslenen sitelerde. Peki gelelim Deep web , darknet ve dark web kavramlarına yani internetin öteki yüzüne .
Deep Web Nedir?
Arama motorlarının kendisini indeksleyememesini teknik olarak sağlayan gizli sitelerdir. Deep Web İçinde birçok illegal iş dönmesinin yanı sıra online bankacılık, web mail gibi hizmetlerde buna dahildir. Elbette ki illegal sitelerde dolaşmamakta fayda var.
Darknet Nedir?
Size Tor ağı dediğimde darkneti birçoğunuz kullandığını anlamış olacaktır. Darknet şifreli bir network. Genelde kimsenin ulaşmasını veya görmesini istemediğiniz verileri bilgisayardan bilgisayara transfer ederken kullanır. Tor ağında anında mesajlaşma, güvenli dosya paylaşma, web siteleri gibi özel servisler bulunuyor. Hatırlatalım  darknette yasa dışı işlerin dönüyor olma ihtimali de mevcut.
Dark Web Nedir?
Deep web gibi kendini saklayan web bağlantı ağıdır. Dark web daha çok istihbarat servisinin ve gizli teşkilatların faliyette olduğu bir mecradır.

  • Tor ağını kullanarak iletişimlerini gizleyenler genelde Rus ve Amerikalı kullanıcılardır.
Siz yinede internetin görünen yüzüde takılmaya devam edin.. :)

Mutlu günler...


Ücretsiz PHP Eğitimi Bölüm 2 : Ders 1: Değişkenler

Merhaba Arkadaşlar,     Bugün sizlerle bölüm 2 ye geçiyoruz. Bu dersimizde Php 'nin temellerini öğreneceğiz. Takıldığınız noktalarda sor...

En Çok Okunanlar