Devextreme ve Css





Herkese selamlar,

     Devextreme ile tasarım yapmak düşündüğünüz kadar kolay değil. Çünkü ios ve android telefonlar için farklı css dosyaları mevcuttur.  Bu yüzden yaptığınız tasarımlar elbette birbirinden farklı olmak zorunda. Tabii ki bazı ortak tasarımlar mevcut. Buton tasarımından textbox tasarımına kadar farklılıklar olduğunu göreceksiniz. Sizde benim gibi tasarım ile  yani css ile uğraşmaktan zevk alıyorsanız bu iş pekte canınızı sıkmamıştır.

     Devextreme içerisinde birden fazla css dosyası içermektedir. Fakat en önemli css dosyaları ebetteki android ve ios tasarımını içeren dosyalar.  İçerisinde her tool için css içermekte . Basıldığında nasıl olsun, basıldıktan sonra nasıl olsun vs her adım içermekte. Bunu incelemek zor olabilir tabii ki vakit alan bir işlem . Bunun için tabii ki Google incele özelliğiyle ilgili alanın css bilgilerine ulaşabilirsiniz.


     Peki ben ekstra css yazamaz mıyım ? dediğiniz duyar gibiyim. Tabii ki sizde yeni bir css dosyası açıp istediğiniz sayfaya yeni tasarımlar ekleyebilirsiniz. Unutmamalı ki html5 kullandığınız için css kullanımı oldukça esnek. Ayrıca css dışında bootstrap de kullanabilirsiniz.

     Devextreme css denemeleri yapmamız  için harika bir çalışma alanı yapmamış.Sizlere linki veriyorum . Buradan çalışma yaparak yaptıklarınızı kopyalayarak projenizde kullanabilirsiniz.

Bol css çalışmalı günler dilerim :)




Ücretsiz PHP Eğitimi Bölüm 2 : Ders 1: Değişkenler

Merhaba Arkadaşlar,     Bugün sizlerle bölüm 2 ye geçiyoruz. Bu dersimizde Php 'nin temellerini öğreneceğiz. Takıldığınız noktalarda sor...

En Çok Okunanlar